سیستم اتوماسیون تغذیه مجموعهای نرمافزاری وسخت افزاری مبتنی بر کارت های بدون تماس هوشمند و یا سنسور اثرانگشت می باشد.
اهداف سیستم اتوماسیون تغذیه :
۱- بهینه نمودن روال پرداخت و دریافت پول و حذف مشکلات ناشی از استفاده پول نقد
۲- بهینه نمودن روال رزرواسیون و تحویل غذا
۳- افزایش راندمان کار سلف سرویس ها و ادارات تغذیه مراکز آموزشی/دانشگاهی و سازمانی
۴- استفاده بهینه از نیروی انسانی و جلوگیری از سوء استفاده افراد
۵- جلوگیری از ایجاد صف های طولانی
۶- جلوگیری از مراجعات غیر ضروری افراد
۷- جلوگیری از پخت غذای مازاد باتوجه بهدسترسی به آماردقیق
توجیه اقتصادی سیستم اتوماسیون تغذیه :
به طور میانگین در مجموعه هایی که اتوماسیون تغذیه راه اندازی شده، در مقایسه با زمان فروش ژتون کاغذی، ماهیــانه بین ۲۰% تا ۴۰% کاهش هزینه در بر داشته، لذا این سیستم ظرف چند ماه هزینه خود را از محل صرفه جوئیها، به مجموعه ها بازمیگرداند.
علاوه بر موارد فوق، موارد ذیل را میتوان به ارقام فوق اضافه نمود:
۱- سود حاصل از کاهش مصرف اقلامی
۲- جلوگیری از هدر رفتن مستقیم نقدینگی
۳- کاهش هزینه چاپ ژتون
سیستم اتوماسیون تغذیه در مراکز به دو روش قابل پیاده سازی می باشد:
۱- سفارش غذا از طریق سیستم رزرواسیون غذا
در این روش کابران از هفتههای قبل یا روز قبل نسبت به رزرو غذای مورد نظر خود اقدام نموده و در روز مربوطه جهت دریافت به محل توزیع غذا مراجعه خواهند نمود.
۲- سفارش غذا از طریق سامانه رستورانی (تریا) – رزرو و دریافت غذا به صورت online
در این روش کاربران در هر وعده می توانند به سلف سرویس مراجعه کرده و از بین غذاهای موجود در سلف انتخاب خود را انجام داده و نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.