سوربات پتاسیم چیست ؟
سوربات پتاسیم بعنوان نگهدارنده در صنایع غذایی، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و تولید تنباکو کاربرد دارد.
مواد افزودنی نگهدارنده برای نگهداری محصولات غذایی و کاهش فساد و ارزش غذایی و تجزیه آن توسط میکروارگانیسمها و حفظ رنگ و طعم استفاده میگردند .
سوربات پتاس یک ماده شیمیایی و ضدکپک است ، فرمول شیمایی آن C6H7KO2 است. بسیار محلول در آب است.
سوربات پتاس در صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد .
این نگهدارنده در مقادیر مجاز سمی نبوده ودر PHکمتر از ۶ بهترین اثر خودرا نشان می دهد.از خواص خوب سوربات پتاسیم میتوان به حلالیت بالای این محصول در آب اشاره نمود .
همین حلالیت بالا و خاصیت نگهدارندگی قوی نمک سوربات پتاسیم سبب استفاده غلظت ضد میکروبی موثر سوربات در مواد غذایی ۰/۳-۰/۰۵درصد است .
مطالعات مشخص نموده است که نقطه هدف این نگهدارنده در سلول میکروبی، آنزیمهای دارای سولفیدریل، سیستم فسفوریلاسیون اکسیداتیو و سیستم تنفسی سلول است سورباتها علاوه بر باکتری، از جوانه زدن اسپورها ورشد سلولهای رویشی نیز جلوگیری می نماید .
جهت جلوگیری از رشد کپک ها و مخمرها در صنایع غذایی استفاده میشود . علاوه بر تامین ایمنی محصولات غذایی می تواند بر افزایش عمر نگهداری مواد غذایی و کاهش ضایعات کمک کند .
در مربا، پنیر، سس ها , مارگارین، ترشی ها، نوشابه های غیر الکلی و آبمیوه ها و … خاصیت نگهدارنده دارد.
مقررات و میزان استفاده :
اداره غذا و داروی و مرکز علوم در منافع عمومی،پتاسیم سوربات را به طور کلی مناسب برای مصرف اعلام کرد.پتاسیم سوربات به عنوان یک افزودنی و نگهدارنده غذا تعریف شده که اغلب در سطوح بسیار کم در غذا استفاده میشود.
به گفته سازمان داروییAPAC مقدار خاص استفاده سوربات پتاس بر اساس ماده متفاوت است،اما پنیر دارای بالاترین درصد استفاده معمولی بین ۰/۲و۰/۳است در حالی که مقدار استفاده نوشیدنی های الکلی بین ۰/۰۲و۰/۰۴درصد است.
119 بازدید کل ، 1 امروز