منو سدیم گلوتومات
مونو سدیم گلوتامات (MSG) ماده افزودنی با شماره E621 است که به منظور افزایش عطر و طعم محصولات غذایی چینی، سبزیجات کنسرو شده، سوپ و گوشت فرآوری شده استفاده می شود. مونو سدیم گلوتاماتمصرف گسترده ای در تولید فراورده های گوشتی، چیپس ها، کنسروهای آماده و قرص آبگوشت دارد.
گلوتامات یکی از اسید آمینه غیر ضروری است، به این معنی که بدن انسان قادر به تولید آن است.این عمل توابع مختلفی را در بدن انسان انجام می دهد و تقریبا در همه غذاها یافت می شود.
همانطور که از نامش بر می آید، مونوسدیم گلوتامات محصول سدیم (Na) و گلوتامات است که به عنوان یک نمک شناخته می شود.هم چنین در پخت و پز آسیایی محبوب است و در تمام انواع غذاهای فراوری شده در کشورهای غربی استفاده می شود.
مونو سدیم گلوتامات، نمک سدیم اسید گلوتامیک است و این اسید یکی از بیست اسید آمینه طبیعی غیرضروری برای بدن انسان است که تقریبا در تمام مواد غذایی، به خصوص غذاهایی که میزان پروتئین بالایی دارند، مانند محصولات لبنی، گوشت، ماهی و بسیاری از سبزیها یافت میشود.
مونو سدیم گلوتامات در سیب زمینی، گوجه فرنگی، قارچ ها، سبزیجات دیگر و میوه ها موجود میباشد.
کاربرد مونو سدیم گلوتامات در صنایع غذایی :
• افزایش طعم گوشتی در فراورده های گوشتی
• بهبود طعم در سوپ های آماده
• تشدید کننده طعم در کنسرو سبزیجات
• طعم مشابه گوشت در کباب ها
توجه :
مصرف مقدار زیاد مونو سدیم گلوتامات برای بعضی از افراد حساس به آن می تواند سبب ناراحتی هایی نظیر خواب آلودگی، سردرد و درد معده به طور موقت بشود.